رزمندگان جوان به عشق حسین (ع) دفاع همچنان باقی است ...
|
به گزارش گرداب به نقل از مشرق، دولت انگلیس برای مقابله با اسلامگرایی در بین جوانان این کشور و القای ریشه روحی - روانی داشتن خصومت مسلمانان با غرب دست به ساخت انیمیشن زد. "برات آرزوی وزیرستان میکنم" نام انیمیشنی است که به سفارش دولت کارگر انگلیس ساخته شده است. هدف از ساخت این انیمیشن جلوگیری از افراطگرایی در بین مسلمانان جوان اعلام شده است. پس از پخش قسمتهایی از این انیمیشن و به دلیل بازخوردهای غیرقابل انتظاری که در پی داشت، دفتر امور خارجه انگلیس متهم به این شد که این انیمیشن در جلوگیری مسلمانان جوان از افراطگرایی اسلامی ناموفق بوده و فقط بودجه اختصاصی را تلف کرده است. مقامات انگلیسی بیان داشتهاند که بودجه ساخت این انیمیشن 33 هزار پوند بوده است. این انیمیشن داستان هشداردهندهای در مورد دو برادر مسلمان انگلیسی است که تصمیم میگیرند به گروهی از مبارزان اسلامی واقع در مرز افغانستان و پاکستان بپیوندند. با این حال، منتقدان این انیمیشن، از جمله اعضای جامعه مسلمان انگلیس، این فیلم را به زیر سوال برده و اظهار کردهاند که این فیلم کاملاً سادهلوحانه و ناپخته است.
این انیمیشن که در آن از تکنیکهای گرافیکی بازیهای رایانهای و نیز صحبتهای کوچه بازاری جوانان استفاده شده است، بدین شکل شروع میشود که این دو برادر در انجام وظیفهشان یعنی پرتاب خمپاره از یکی از کوههای منطقه وزیرستان پاکستان ناموفق میشوند. در طول داستان در صحنههایی که به گذشته بر میگردد، بینندگان متوجه میشوند که این دو نفر چطور از خانهشان در انگلیس به اردوگاههای آموزشی اسلامگرایان در پاکستان راه یافتهاند. داستان از دید برادر کوچکتر که نامی هم ندارد بیان میشود که قبول کرده است به خاطر برادر بزرگش "ابو" وارد این کار شود. در این داستان علت انجام این کار از سوی ابو نوعی عقده بیان میشود، بدین صورت که وقتی وی 11 سال سن داشت به همراه دو دوست سفیدپوستش در حین بازی در ساحل، مورد اذیت و آزار نژادپرستان قرار میگیرند.
در طول داستان نشان داده میشود که این دو برادر قبل از اینکه به مبارزان در وزیرستان بپیوندند مشغول تماشای یک سری فیلمهای آموزشی اسامه بنلادن هستند. برادر کوچکتر در خصوص این فیلمها میگوید که آنها شبیه بازی رایانهای "ندای وظیفه" هستند با این تفاوت که این فیلمها جذابیتی ندارند. پس از سفر آنها به وزیرستان، برادر کوچکتر از خانه جدیدشان در پاکستان و استقبالی که از آنها میشود، احساس رضایت نمیکند. وی میگوید: «همش به این فکر میکردم که کی به اینجا میرسیم. برادر! ما راه رو درست اومدیم؟ اولین کاری که اونا کردند این بود که دست و پای ما رو بستند و شروع به بازجویی کردند. آنها به من گفتند که داشتند مسائل امنیتی رو رعایت میکردند و این مسئله رو شخصی نگیریم. ولی اگه راستش رو بخوای، وقتی یه آدم چاق دستش رو روی ... (مربوط به خود فیلم است) تو میذاره، این کار کاملاً شخصی میشه.» در واقع این انیمیشن بر این است که بگوید مسلمانان دارای عقدههای روانی مختلفی از جمله مسائل جنسی هستند.
پس از عدم موفقیت این دو برادر در مأموریت پرتاب خمپاره، آنها به انگلیس بازمیگردند که در آنجا دستگیر میشوند. این فیلم بدین صورت تمام میشود که ابو در نامهای به برادرش از وی طلب بخشش میکند و بدین شکل نشان میدهد که از کار خود پشیمان است و نباید این راه را انتخاب میکرد. با این حال، با توجه به بازخوردهای ارائهشده، این انیمیشن هدف مورد نظر سازندگان انگلیسی، یعنی تغییر نگرش در بین جوانان مسلمان انگلیس، را برآورده نساخته است. یکی از بینندگان آن این طور نظر داده بود: «مجاهدین، حماس، القسام، طالبان، به پیش.»
اعضای برجسته جامعه مسلمان نیز این فیلم را به زیر سوال بردهاند. دکتر "محمد شهید رضا"، امام مسجد مرکزی لیسستر، در مورد آن گفته است: «این انیمیشن سادهلوحانه و ناپخته است. ویژگیهای مبارزانی که این دو برادر با آنها مواجه میشوند کاملاً غیرواقعی است.»
"دکتر غیاث الدین صدیقی"، مؤسس اتاق فکر مؤسسه مسلمانان انگلیس، نیز معتقد است که اگر این فیلم به مسئله نژادپرستی میپرداخت بیشتر موفق میشد. وی میافزاید: «باید از مخاطبان خواست تا بیشتر بر این مسئله تمرکز کنند. تماشای این فیلم چیزی جز وقت تلف کردن نیست». ساخت این انیمیشن در سال 2009 به سفارش دولت کارگر و از سوی شرکتی به نام Bold Creative آغاز شد و در سال 2011 به اتمام رسید.
نظرات شما عزیزان: |
|
[ بسیجی گمنام ] |